Anna Nilsson, dotter till mördade Jarl Nilsson

”Jag vill ha rättvisa”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen den 25 april ringde polisen på hemma hos Anna Nilsson med beskedet att hennes far brutalt knivmördats. Nu vill hon ha klarhet i vad som hände.

Fortfarande efter sex månader är knivmordet av hennes far,  65-årige Jarl Karlsson ett öppet sår. Hon berättar för Mittnytt om en längtan efter ett avslut. Pappan hade fyllt 65 år dagen innan mordet och var som vanligt på väg till jobbet tidigt på morgonen när han överfölls och dödades.

– Polisen knackade på vid åttatiden på morgonen och berättade vad som hänt. Sedan fick vi åka hem till mamma och berätta. Det var det svåraste jag någonsin varit med om, berättar hon för Mittnytt.

Mord i Härnösand

Vänner viktiga

Anna Nilsson är målsägande vid rättegången som nu nått hovrätten. Hon vill inte prata om rättsprocessen men pratar om vikten av att få ett avslut. Vänner har varit viktiga under det halvår som passerat sedan mordet.

– Det har varit en svår tid för hela familjen. Det har varit många frågor och få svar. Jag hoppas att domen i hovrätten innebär att vi får ett avslut, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Härnösand

Mer i ämnet