Markus Näslund från Örnsköldsvik och Östersunds fotbollsklubbs ordförande Daniel Kindberg går skilda vägar i Rödkulleprojektet i Åre. Foto: TT

Kindberg lämnar Åresatsning – Näslund ensam majoritetsägare

Uppdaterad
Publicerad
ÖFK:s brottsmisstänkte ordförande Daniel Kindberg lämnar nu det byggprojekt i Åre han haft ihop med förre hockeyspelaren Markus Näslund under flera år.

Daniel Kindberg och Markus Näslund gick 2015 tillsammans in i det så kallade Rödkulleprojektet i Åre med 85 procent, de övriga 15 ägdes av Skistar. Projektet hade då drivits i fem år av forne skidstjärnan Björn Dählie från Norge.

Än har dock inga hus uppförts i det som beskrivs som Åres femte by. Och nu väljer Daniel Kindberg att hoppa av efter att ha blivit misstänkt för ekobrott.

Reko kompis

– Han vill inte att någon skugga ska falla över projektet. Men jag tycker det är tråkigt för jag har haft en jättebra relation med honom. Han har varit en reko kompis under alla år som vi har haft med varandra att göra, säger Markus Näslund till op.se.

Nu blir han själv om de 85 procenten men vad som händer med projektet är för tidigt att säga.

– Jag är helt medveten om att jag är ny i branschen, men jag vill inte spekulera i hur det kommer att bli, säger Näslund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet