Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S). Foto: Barbro Sellin SVT

Kommunalrådet i Ånge: ”Jättetråkigt – vi måste hålla ihop länet”

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommuns beslut att inrätta en egen beställningstrafik för färdtjänst, vilket innebär ett hårt slag för beställningscentralen i Ånge, bekymrar kommunalrådet i Ånge.
– Verksamheten här håller hög kvalitet. Jag tycker det är jättetråkigt, säger Sten-Ove Danielsson (S).

Under torsdagen kunde SVT Västernorrland berätta att Sundsvalls kommun tänker dra sig ur sitt engagemang i den länsgemensamma beställningscentralen för färdtjänst och sjukresor som finns i Ånge.

Sundsvall avser att skapa sin egen beställningsorganisation för färdtjänst för den egna kommunens medborgare.

Tappar halva uppdraget

Det betyder att beställningscentralen i Ånge tappar halva sitt uppdrag, och enbart behåller uppdraget från regionen att samordna sjukresor inom länet.

Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson:

– Sundsvall har omkring 40 procent av länets invånare. När man bryter sig ur det här samarbetet får det förstås konsekvenser. Här i Ånge handlar det förstås bland annat om arbetstillfällen. Sånt här slår hårt i en liten kommun, säger han.

Avtalstiden ut

– Verksamheten här i Ånge håller dessutom hög kvalitet med duktiga och erfarna medarbetare. Jag tycker det är jättetråkigt. Vi måste jobba för att hålla ihop länet, inte köra egna race, fortsätter Sten-Ove Danielsson.

Han hoppas nu att beställningscentralens färdtjänstuppdrag från Sundsvalls kommun i vart fall löper avtalsperioden ut, det vill säga ett och ett halvt år till.

Ligger lågt

Ledningen för Din tur som driver beställningscentralen i Ånge ligger lågt med kommentarer efter beskedet från Sundsvalls kommun.

– Vi har inga kommentarer just nu. Vi avvaktar Sundsvalls kommuns beslut i frågan, säger Hans Fälldin, administrativ chef vid Din tur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer