Nöjda miner i Stockholm idag – etableringen klar och underskriven. Till vänster Sono Groups Vd med sin tolk, Mikael Aamisepp från High Coast Invest samt Glenn Nordlund (S) från Region Västernorrland

Tio hotell på två år – koreansk hotelljätte storsatsar i länet

Uppdaterad
Publicerad

Idag skrevs ett unikt samarbetsavtal under i på World Trade Center i Stockholm – ett led i koreanska Sono Groups satsning på Europa, och det är i Västernorrland man vill börja. Tio (!) hotell ska byggas de närmaste åren.

Idag besökte den stora hotellkoncernen Sono Groups vd Taewan Yoo Sverige för att spika ett samarbetsavtal med Västernorrland.

Etableringen har tagits fram i samarbete med High Coast Invest i länet. 

Nytt lyxhotell i Junsele

Höga Kusten och Sundsvall lockar

Det koreanska företaget har en anläggning i Tjeckien, nu tar man nästa steg för en vidare etablering i Europa – och man börjar i Västernorrland, med en satsning som ser ut att bli omfattande.

Enligt Sono Group är det miljön och friluftsmöjligeterna i Höga Kusten-området och i Sundsvall som fått bolaget att vilja satsa i länet.

Satsning på husdjur

Konceptet är lite annorlunda än hos andra hotellkedjor. Tanken är att etablera det man kallar ”Sono Pet Club & Resorts” – ett boende där även husdjur är välkomna. 

I klippet: Vd:n för Sono Groups Taewan Yoo – om bland annat hur många jobb satsningen skapar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet