Coronavaccin ska vara gratis för länsborna, menar centerns Jonny Lundin som nu vill se en snabb hantering av avgiftsfrågan

Krav på gratis coronavaccin i Västernorrland – avgörs i januari

Publicerad

Vaccinering ska vara gratis – det krävde Centerns oppositionsråd Jonny Lundin i samband med regionfullmäktige i veckan. Nu vill Lundin snabba på processen så frågan hinner hanteras i tid.

Frågor som rör avgifter av olika slag ska beslutas av politikerna i fullmäktige, och närmaste möte är i januari nästa år.

– Region Jämtland Härjedalen tog idag beslutet att coronavaccinet – som beräknas anlända till dem i början av nästa år-  ska vara gratis för invånarna, sa Jonny Lundin under regionfullmäktigemötet.

”Bör vara gratis även i Västernorrland”

– Självklart vill vi att även Region Västernorrland snarast tar ett liknande beslut för våra medborgare, sa Lundin.

Men det gäller att snabba på,  frågan måste beredas snarast, menade Lundin. För att kunna fatta beslut inför fullmäktige behöver regionstyrelsen ha frågan på sitt bord innan mötet den 15 december. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet