Kvinnan hörs om dödshoten mot hockeyspelaren

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som misstänks för att ha förföljt och hotat hockeyspelare, hävdar i rätten att det är hon själv som hotats till döds, att hon skulle finnas med på en ”dödslista” på nätet. Hon nekar till att det är hon som skrivit alla meddelanden till hockeyspelaren.

Läs vår direktrapportering från båda rättegångsdagarna här:

Stalkade hockeyspelare

På onsdagsförmiddagen var det den åtalade kvinnans tur att höras om sin inställning till anklagelserna.

Elithockeyspelaren berättade inför rätten i måndags om hur kvinnan trakasserat honom med otaliga telefonsamtal, sms och mail till honom och hans familj och vänner efter det att han och kvinnan träffats på en restaurang i Örnsköldsvik i januari i år.

Tio miljoner för att döda honom

Kvinnan är åtalad bland annat för olaga förföljelse, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och stämpling till mord. Det senare, enligt åklagaren, sedan hon kontaktat en person med anknytning till MC-klubben Bandidos och lovat honom tio miljoner kronor om hon tog livet av hockeyspelaren.

Kvinnan nekar till alla anklagelser och hävdar att någon annan gjort det åklagaren påstår i hennes ställe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stalkade hockeyspelare

Mer i ämnet