Cancersjuka måste prioriteras, tycker Carl-Olof Fröberg, när han pratar valfrågor med SVTs Carola Isaksson. Foto: SVT

Långa väntetider, jämlik vård och personalbrist

Uppdaterad
Publicerad

– Alla har rätt till samma vård oavsett var man bor i Sverige, säger Andy Nordlander, på SVTs fråga om vilken vårdfråga som är viktigast.

I höst ska svenska folket gå till valurnorna igen. Vård, skola, omsorg hör som vanligt till några av de viktigaste valfrågorna.

När SVT mötte människor utanför Sundsvalls sjukhus idag var det specifikt vården som dryftades och många aspekter kom upp.

Val 2018 Sundsvall

Långa köer

– Det är hopplöst långa köer. Jag har ont i handen och har väntat ett halvår på att få svar på vad det är, säger Andy Nordlander.

Mats Rasmusson, Njurunda, tar upp personalfrågan.

– Fråga verksamhetscheferna och ge dem resurser till tillräckligt med personal, är den fråga han passar vidare till regionpolitikerna.

Prioritera cancersjuka

Flera av de vi möter har goda erfarenheter av vården, det har Carl Olof Fröberg, Timrå också, men han vill att prioriteringen blir bättre.

– Jag har sett att även cancersjuka får vänta på vård. De borde prioriteras, tycker han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sundsvall

Mer i ämnet