Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 44-årige man som är misstänkt för mordet på Malin Lindström i Husum vittnade i rätten och pressades av åklagaren. Foto: Teckning: Johan Hallnäs/TT

Hör 44-åringens vittnesmål i rätten: ”Det är fler som tagit i kroppen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 44-årige man som misstänks för mordet på Malin Lindström hördes under torsdagseftermiddagen. Åklagaren bad mannen återge sin version av vad som hände för 25 år sedan och hur hans dna hamnat på kroppen.

– Det borde vara mer för det är ju tre personer till som tagit på kroppen, säger den misstänkte.

I sin senaste version av händelsen hävdar han att ytterligare tre personer varit inblandade.

Men de tre andra personerna vill den misstänkte gärningsmannen inte namnge, på grund av den hotbild som han hävdar finns mot honom.

44-åringen har tidigare gett olika uppgifter om vad han gjorde vid tidpunkten för brottet. Under en period hävdade han att han hade minnesförlust flera timmar under mordkvällen. Nu är hans förklaring till spermafläcken som hittats på Malins byxor att han och hans kamrater vid upprepade tillfällen onanerat i skogen i området.

Hör den misstänkte frågas ut av åklagaren om hur hans dna hamnat på kroppen, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet