Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Lokala profiler tar över Mannaminne

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det officiellt att två lokala kvinnor tar över rodret för hotellet och restaurangen vid allkonstverket Mannaminne i Nordingrå – Rhode Häggblad och Eva Löf. Mannaminne som konstverk kommer fortsättningsvis drivas av stiftelsen.

Eva Löf säger att det är med skräckblandad förtjusning som hon kastat sig in i projektet. Hon ser fram emot en sommar med hög puls, många glada människor och att få driva Mannaminne på sitt och Rhode Häggblads egna vis.

– En av våra största utmaningar är att få tillbaka det gamla Mannaminne som har varit, med den anda som har funnits där och få det att blomma med rättvisa, säger hon. 

Krävs förståelse för konstverket

I slutändan var det deras lokala anknytning och ödmjukhet inför skapelsen som sådan, som gjorde att lotten föll på Eva Löf och Rhode Häggqvist. Stiftelsen Mannaminnes ordförande Karin Skoglund är både förväntansfull och obekymrad inför kommande säsong, som öppnar den 1 juni.

– För att driva restaurangen krävs att det finns en förståelse för konstverket. Man sitter och äter i ett konstverk. Den förståelsen är jag övertygad om att Eva Löf och Rhode Häggblad har, säger hon.

Förhoppning om förlängd säsong

Av duon förväntar sig Karin Skoglund god mat, finess och utvecklingsmässigt sett en längre säsong. Det måste finnas mat för att man ska kunna stänga senare än vanligt.

– De har inte sagt ”ja” än, men det låter lovande, säger Karin Skoglund.  

Enligt Eva Löf är det inte helt omöjligt att årets säsong blir längre, det står och faller lite med hur affärerna lönar sig i sommar. Huvudsaken är att man inte sätter ribban för högt.

– Vi får ta det här successivt och se hur det flyter på, men ambitionen är att förlänga säsongen och leva upp till det, säger Eva Löf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mannaminne

Mer i ämnet