Se klippet och hör de anhörigas målsägandebiträde berätta. Foto: SVT/Advokatbyrån Thomas Bodström

De anhörigas målsägandebiträde: ”Vi är givetvis nöjda med utfallet”

Uppdaterad
Publicerad

Anhörigas målsägandebiträde är nöjda med utfallet av tingsrättens dom som kom under måndagen. Den huvudmisstänkte 18-årige mannen från Malmö fick ett fängelsestraff på nio år, han fälldes för bland annat mord, grovt rån och människorov.

Elsa Andersson var målsägandebiträde för mordoffret och hans familj. Hon meddelar att de är nöjda med utfallet av tingsrättens dom. De anser att den är välskriven med en korrekt analys och att man har varit noga med att ta del av, bedöma och värdera bevisningen som har åberopats på ett bra sätt.

Saknas en berättelse

Däremot påpekar Elsa Andersson att det är olyckligt att den femte personen som är misstänkt för att ha varit inblandad i mordet, fortfarande är häktad i sin frånvaro.

Ångemordet 2019

– Vi är givetvis nöjda med utfallet. Sen är det givetvis olyckligt att det finns en person som inte har kunnat närvara vid förhandlingen som fortfarande är på fri fot. Det har ju ställt till lite problem under förhandlingen genom att det är en berättelse om händelseförloppet som saknas så klart, säger Elsa Andersson, målsägandebiträde.

Se klippet och hör de anhörigas målsägandebiträde berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ångemordet 2019

Mer i ämnet