Man skjuten i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet har förbättrats för den man i 30-årsåldern som skottskadades i centrala Sundsvall i natt. Sammanlagt sex personer har anhållits som misstänkta för inblandning.

Två av dem är på sannolika skäl misstänkta för försök till dråp alternativt grov misshandel. De övriga är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

De misstänkta, båda kvinnor och män, kommer att förhöras under dagen. Polisen utesluter inte att ytterligare personer kommer att tas till förhör.

skottskadad i Sundsvall

Alla inblandade – inklusive offret – är kända hos polisen sedan tidigare.

Opererades akut

Det var strax efter klockan två under natten till torsdagen som en man i 30-års åldern kom in på akuten vid Sundsvalls sjukhus Mannen var svårt skadad, blödde ymnigt och opererades akut.

Den skottskadade har en livshotande extremitetsskada enligt Sundsvalls sjukhus där han opererats under natten.

Skottlossningen ska ha skett i korsningen Köpmangatan/Esplanaden mitt i centrala Sundsvall.

Ärendet utreds i nuläget av avdelningen för grova brott vid utredningssektionen på polisen i Västernorrland.

Stora avspärrningar

Polisen gjorde stora brottsplatsavspärrningar i Sundsvalls centrum under torsdagsmorgonen. Stora delar av Köpmangatan och Esplanaden var stängda under morgonrusningen.

Området har undersökts bland annat med hundpatrull och kriminaltekniker har varit på plats. Avspärrningarna är nu hävda.

Bakgrunden till händelsen är inte känd. Vad det rör sig om för skjutvapen vill polisen ännu så länge inte vare sig bekräfta eller kommentera.

– Vi har beslutat att inte uttala oss i den frågan, säger Marcus Isacson, polisens presstalesman i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

skottskadad i Sundsvall

Mer i ämnet