Misstänkt för skjutning släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänkts för att skjutit en man i centrala Sundsvall förra veckan har släppts på fri fot, rapporterar st.nu.

Det var strax efter klockan två på natten till torsdag som en man i 30-årsåldern kom svårt skadad till akuten på Sundsvalls sjukhus. Mannen opererades akut och hans tillstånd förbättrades under torsdagen, efter att ha varit livshotande.

Sex misstänkta

Polisen grep sex personer, varav fem släpptes under midsommarhelgen. Den sjätte, en man född 1983, häktades skäligen misstänkt för synnerligen grov misshandel. I dag har han alltså släppts.

skottskadad i Sundsvall

Mannen har suttit häktad skäligen misstänkt för grov misshandel, den lägre misstankegraden. På söndag skulle häktningstiden gå ut och för att kunna behålla honom i häktet skulle åklagaren behövt starkare bevis.

– Jag bedömer att jag det här läget inte kan visa sannolika skäl för misstanken, säger kammaråklagare Lo Jonsson till SR Västernorrland.

Den skottskadade mannen har lämnat sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

skottskadad i Sundsvall

Mer i ämnet