Två av sex misstänkta har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Av de sex misstänkta efter att en man blivit skottskadad i centrala Sundsvall natten mot torsdag har fyra anhållits. Två har släppts, men enligt polisen kvarstår misstankarna om försök till dråp alternativt grov misshandel.

– Utredningen fortsätter och vi kommer att hålla kompletterande förhör under dagen, säger Markus Isacson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

– Beslut om eventuell häktning ska tas senast på söndag klockan 12.00. Flera ska höras, både vittnen och misstänkta, säger Robin Simonsson på Åklagarmyndighetens presstjänst.

skottskadad i Sundsvall

Livshotande skador

Det var strax efter klockan två på natten till torsdag som en man i 30-årsåldern kom svårt skadad till akuten på Sundsvalls sjukhus. Mannen opererades akut och hans tillstånd förbättrades under torsdagen, efter att ha varit livshotande.

Stora delar av centrala Sundsvall spärrades av under natten och sex personer anhölls, både män och kvinnor. Två anhölls på sannolika skäl misstänkta för försök till dråp alternativt grov misshandel. De övriga var skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det är oklart om de misstänkta känner den drabbade mannen sedan tidigare.

Fyra fortfarande anhållna

På midsommaraftonens morgon bekräftar polisen att alla sex inte längre är anhållna.

– Två av de som anhölls är släppta, men misstankarna kvarstår, säger Markus Isacson.

Samtliga personer är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

skottskadad i Sundsvall

Mer i ämnet