Under söndagen kommer häktningsförhandling att hållas i Östersunds tingsrätt.

En man häktad efter skjutning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern häktades idag vid Östersunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel efter att en person skjutits i centrala Sundsvall i torsdags.

Efter att en man skjuten i torsdags kunde polisen under dagen gripa sex personer som senare anhölls av åklagare.

Två av dem släpptes på midsommaraftonen och natten mot söndag släpptes ytterligare tre.

skottskadad i Sundsvall

En av de sex som anhölls efter dådet begärdes häktad under söndagen. Misstanken gäller synnerligen grov misshandel.

– Det är en man född 1983, berättar Robin Simonsson, presstalesman för åklagarmyndigheten.

En vecka

Då anhållningstiden löpte ut under söndagen begärdes mannen född 1983 häktad under söndagen. Förhandlingen hölls i Östersunds tingsrätt med den misstänkte på länk. Lisa Forslund är jouråklagare i Östersund:

– Det jag kan säga i ärendet är att han häktades som på skäligen misstänkt för gärningen. Han har inget gjort några medgivanden förutom att han vidgår att han befunnit sig på platsen, säger hon till SVT Västernorrland.

Ärendet kommer i fortsättningen att handläggas av åklagare i Sundsvall som nu har en vecka på sig att försöka stärka bevisningen mot mannen.

Alla fortsatt misstänkta

Samtliga släppta i ärendet är fortsatt misstänkta för inblandning och kommer att höras senare.  Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Östersunds tingsrätt med den misstänkte på länk från Sundsvall.

Sekretessen i utredningen är hög. Polisen vill i nuläget inte ens berätta om tillståndet för den skadade som vårdas på länssjukhuset i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

skottskadad i Sundsvall

Mer i ämnet