Marianne Sehlin satt på bussen när polisens insatsstyrka med automatvapen plötsligt bordade bussen. Foto: SVT/Fredrik Israelsson, Gobiten

Marianne hamnade mitt i mördarjakten

Uppdaterad
Publicerad

Marianne Sehlin satt på bussen från Sollefteå när polisens insatsstyrka med automatvapen plötsligt bordade bussen. Marianne och hennes två 12-åriga tvillingsöner chockades av händelsen som var ett tillslag i jakten på de två personer som söks efter hovrättens fällande dom för ett uppmärksammat mord i Nacksta för drygt ett år sedan.

Polisen bekräftar på fredagseftermiddagen att tillslaget på en buss i Bergeforsen gjordes för att man fått tips om att två av de för dagen i hovrätten dömda mördarna i fallet med dödsskjutningen i Nacksta fanns på bussen. Något som senare inte visade sig stämma.

Tillslaget upplevdes som mycket skrämmande av Marianne Sehlin och hennes två 12-åriga söner.

Dödsskjutning i Nacksta

– De kommer in med gråa kläder och automatvapen, en av mina grabbar lägger sig ner och undrar om de tänker skjuta oss, berättar Marianne.

Befogad insats enligt polisen

Enligt polisen var insatsen befogad med tanke på omständigheterna och att man använder den metod som är säkrast och bäst i den rådande situationen.

– I det här fallet med den bakgrund som fanns hade man hög anspänning, säger lokalpolisområdeschefen i Medelpad Josef Wiklund, som inte har något att invända mot insatsen.

”Aldrig mera buss”

Samtidigt förstår Josef Wiklund att händelsen väcker reaktioner bland passagerarna.

– Jag har förståelse för att det kan verka skrämmande, säger han.

Marianne Sehlin tycker att polisen kunde agerat på ett mindre skrämmande sätt och konstaterar att hennes söner blivit rejält uppskrämda.

– De tänker aldrig mera åka buss, säger hon.

Hör Mariannes berättelse och se bilderna från insatsen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet