Visa alla (2)

Misstänks ha hållit flickvännen inlåst i sex dagar

Publicerad

En 28-årig man från Örnsköldsviksområdet sitter häktad misstänkt för olaga frihetsberövande, våldtäkt och grov misshandel.
Enligt mannens sambo har hon hållits inlåst i lägenheten under sex dygn. 28-åringen häktades mot sitt nekande.

Det var när en polispatrull kom till lägenheten i Domsjö i onsdags i ett annat ärende som historien rullades upp.

Både mannen och kvinnan fanns då i lägenheten och när poliserna pratade med kvinnan i enrum berättade hon att hon hållits inspärrad i lägenheten under sex dygn av 28-åringen som både ska ha våldtagit henne och misshandlat henne svårt.

Tunt bevisläge

Mannen själv nekade till anklagelserna men togs till förhör och anhölls senare. Han häktades i fredags som skäligen misstänkt för olaga frihetsberövande, grov misshandel  och våldtäkt av sin flickvän.

– Det är en så kallad utredningshäktning. På grund av att han är häktad på den lägre misstankegraden har jag nu en vecka på mig att presentera ett större bevisunderlag mot honom, säger kammaråklagare Staffan Blyberg till SVT Västernorrland.

Dåligt skick

I dagsläget finns endast kvinnans berättelse.

– Hon har hittills varit i dåligt skick men hon ska höras igen under måndagen, säger Staffan Blyberg.

Den misstänkte är känd hos polis och rättsväsende sedan tidigare. Han är dömd i olika brottmål totalt 16 gånger förut. Så sent som för en vecka sedan dömdes han för stöld, ringa stöld, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott av Uppsala tingsrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer