Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Misstänkt mördare ringde polisen

Misstänkt mördare ringde polisen

Uppdaterad
Publicerad
En av de unga män som misstänks för mordet på en 20-årig man i Ånge befinner sig utomlands på okänd ort och kan därför inte åtalas för brottet i nuläget. Han har dock pratat med polisen både via sms och telefon – det framgår av polisens förundersökning.

Det är fyra män som nu åtalas för inblandning i rånet och mordet på en 20-årig man i Ånge i mitten av december. En av dem åtalas för att ha mördat 20-åringen, de andra för att ha rånat honom.

Men det finns ytterligare en misstänkt för mordet. Enligt kammaråklagare Marie Reutnes åtal har den nu åtalade mannen haft en medbrottsling. Men i åtalet omnämns han bara som ”XX”.

– Vi kan inte åtala honom, han befinner sig utomlands då kan vi inte slutföra utredningen mot honom, säger kammaråklagare Marie Reutne.

Har ni haft kontakt med honom?

– Ja, han har ringt till oss och vi har bett honom att komma hit, men han har inte gjort det

Så ni vet var han befinner sig?

– Ja, inte med säkerhet.

Känd av polisen

Den misstänkte är en 21-årig man från Malmö. Han återfinns under sex avsnitt i belastningsregistret, där de flesta handlar om småstölder och narkotikabrott.

Han är tidigare dömd bland annat för olaga tvång sedan han tillsammans med en kamrat under knivhot tvingat en tredje man att klä av sig naken och sedan utsatt honom för psykisk förnedring där allt filmades med mobilkamera.

SMS-kontakt

Polisen har bilder på 21-åringen när han och den andre misstänkte mördaren kliver på ett plan till Egypten två dagar efter mordet i Ånge. Den andre mannen greps senare i Danmark.

Av polisens förundersökning framgår att en polis i Malmö även haft SMS-kontakt med 21-åringen och försökt övertala honom att komma tillbaka hem och överlämna sig till polisen. 21-åringen vägrar dock komma tillbaka och uppger att han lever under falsk identitet. Det är oklart vilket land han befinner sig i men han har gjort bankuttag i Libanons huvudstad Beirut.

21-åringen är nu häktad i sin frånvaro för Ångemordet och eftersöks alltjämt av polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ung man mördad i Ånge

Mer i ämnet