Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör försvaren Daniel Nordfjells och åklagare Jens Göranssons kommentarer gällande pojkens förklaring och rättens beslut i klippet ovan. Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

Rättegången om mordet i Johannedal avslutad – misstänkta 17-åringen kvar i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången gällande knivmord i Johannedal är nu avslutad. Sundsvalls tingsrätt beslutade att den misstänkta 17-åringen får sitta kvar i häktet tills domen faller nästa måndag.

– Känslosamt, jobbigt givetvis för alla inblandade. Det är en familj som har förlorat en son och en bror. Men det är också en annan familj som påverkats av det här, så sammanfattar 17-åringens advokat, Daniel Nordfjell, mordrättegången.

Den 17-årige pojken som på sannolika skäl misstänks för mord på en 30-årig man blir kvar i häktet. Det beslutade tingsrätten i dag. Utfallet går emot försvararens förhoppning om att pojken skulle få komma ut.

Hör försvarsadvokaten Daniel Nordfjell och åklagare Jens Göransson om pojkens förklaring och tingsrättens beslut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Johannedal

Mer i ämnet