Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den svårt skadade mannen hittades i ett bostadsområde norr om Sundsvall, och hans liv kunde inte räddas. Omgående inledde polisen en förundersökning om mord och brottsplatsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Foto: SVT

Vittne kan knyta misstänkte 17-åringen till mordet i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen åtalades en 17-årig pojke som misstänkt för knivmordet i Johannedal norr om Sundsvall tidigare i höstas.

17-åringen nekade redan under häktningsförhandlingen till brott – men ett av åklagarens vittnen är en ung kvinna som 17-åringen ska ha anförtrott sig åt efter mordet.

Se och hör mer i klippet.

Dådet begicks på kvällen den 8 september mitt i bostadsområdet. 17-åringen och den andra mannen hade stämt träff och det hela slutade – enligt åklagaren – med att 17-åringen drog fram en kniv och högg den andre mannen i bröstkorgens vänstra sida.

Offret hittades strax därefter blödande vid en parkering i området och ambulans tillkallades, men hans liv gick inte att rädda.

Misstänkt mord i Johannedal

17-åringen är trots sin låga ålder känd av polis och rättsväsende sedan tidigare.

Rättegången hålls under två dagar i Sundsvalls tingsrätt med start den 8 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Johannedal

Mer i ämnet