Moderaternas förbundsordförande om Lena Asplunds avhopp: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas förslag om att strukturera om sjukvården och bland annat lägga ner Sollefteå sjukhus och Livsstilsmedicin Österåsen röstades igenom av en majoritet på partiets arbetsstämma. Det fick Lena Asplund att lämna förbundsstyrelsen i Västernorrland.

– Det är klart att det är tråkigt, säger Jörgen Berglund (M), förbundsordförande.

”Svåra beslut”

När partiet meddelade sitt förslag stötte det på stor kritik från både Lena Asplund, men också övriga partier i regionfullmäktige. Men under söndagen röstades förslaget alltså igenom hos Moderaterna med 45 röster för och sju emot.

Regionvalet 2022 Västernorrland

– Vi vet att det här är svåra beslut och det är inte populärt hos alla. Men vi anser att det är nödvändigt och därför har vi också valt att göra det, säger Jörgen Berglund.

I videon utvecklar han varför de tycker förslaget är viktigt och kommenterar Lena Asplunds avhopp.

Fotnot: Förbundsstyrelsen är partiets högsta ledning i Västernorrland. Där har Lena Asplund suttit som ersättare och som kassör fram tills på söndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet