Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
My Jeppssons avstängning som dressyrdomare är hävd – hör henne här om den oväntade vändningen. Foto: SVT Ylva Holmgren

My Jeppsson Lindkvists avstängning som dressyrdomare är hävd

Uppdaterad
Publicerad

Dressyrdomaren My Jeppsson Lindvist från Matfors i Sundsvall blev avstängd från sitt uppdrag som domare i ett och ett halvt år av Svenska ridsportförbundet. Nu häver Riksidrottsnämnden beslutet eftersom beslutet var fattat i fel instans.

 – Jag är oerhört lättad och jätte, jätteglad! säger My till SVT – hör henne här.

Svenska ridsportförbundet menade att hon brutit mot förbundets värdegrund när hon på nätet namngav flera personer i ett diskussionsforum som handlade om sexuella övergrepp inom ridsporten. Hon överklagade till Riksidrottsnämnden, och de beslutade idag att döma till Mys fördel.

Fel instans

Riksidrottsnämnden skriver i sitt beslut att ärendet har handlagts fel och att beslutet fattats i fel instans och undanröjer därför juridiska utskottets beslut. Det betyder att hon får börja döma i dressyrtävlingar igen.

Nu är säsongen över för dressyrtävlingar men My hoppas att hon kommer att listas som domare i tävlingsdatabasen igen.

 – Min rädsla att inte bli bokad igen kvarstår. Det blir en lång vänta på att se om ridklubbarna vågar boka mig igen, säger My.

Förbundet kommenterar

I en kommentar till beslutet välkomnar Svenska Ridsportförbundet att ärendet prövats.

– En öppen samtalskultur är viktig för oss, en kultur där varje person tar sitt ansvar”...”Men det innebär inte att sprida skvaller, hot och hat i sociala medier”...”Det är viktigt att arbetet tar rätt vägar och att idrotten står upp för nolltolerans mot alla former av övergrepp och trakasserier, även på nätet, säger förbundsordföranden Ulf Brömster.

Ärendet lämnas nu vidare för behandling i förbundets disciplinnämnd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.