Foto: SVT

Nedläggningshotade busslinjer i Höga kusten blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att lägga ner busslinjerna 50 och 202 väckte starkt motstånd. Vid dagens sammanträde med Kollektivtrafikmyndigheten finns nedläggningsförslaget inte längre med.

– Det är viktigt med hållbara resemöjligheter efter E4:an, säger Malin Svanholm, kommunalråd i Kramfors, som hörde till kritikerna.

Det blir sannolikt inte någon nedläggning av busslinjen 50 mellan Örnsköldsvik och Härnösand och linje 202 mellan Kramfors, Lunde och Ullånger.

Kritiken mot nedläggningen kom från såväl resenärer som politiker och i den budget som förbundsdirektionen för Kollektivtrafikmyndigheten ska ta ställning till i dag, har man tagit bort förslaget.

Malin Svanholm (S), kommunalråd i Kramfors. Foto: SVT

– Jag är glad att regionen lyssnat på Kramfors kommun om vikten av att behålla busstrafiken i ett så expansivt område som Höga Kusten, säger Malin Svanholm, kommunalråd i Kramfors, till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.