Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rättegången gällande mordet på Malin Lindström fortsatte under fredagen. Hör delar av vad som sades i rättssalen i videon. Foto: Teckning: Johan Hallnäs,TT/SVT

Poliskritik, nekande och starka känslor – så var den andra rättegångsdagen

Uppdaterad
Publicerad

”Det var som om någon skulle ha ryckt av mig hjärtat.”

Så summerade pappa Rune Lindström känslorna efter att han fått beskedet att hans dotter hade hittats död för 25 år sedan.

Under fredagen hölls den andra rättegångsdagen gällande mordet på Malin Lindström i Husum 1996 – här är en sammanfattning av det viktigaste under dagen.

Nekade bestämt

Förhöret med den åtalade 44-åringen slutfördes under fredagen. I slutet av förhöret vädjade åklagaren till mannen att berätta sanningen och ställde direkta frågor om det inte var så att han faktiskt fört bort och dödat Malin Lindström. Mannen nekade bestämt och upprepade ett kort ”nej”, på samtliga åklagaren frågor gällande hans skuld i brottet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagarens vädjan till 44-åringen i rätten Foto: Teckning: Johan Hallnäs/TT

Polisen kritiserades

Under förhandlingarna lyfte försvararen Ulf Holst upp ett antal polisförhör som hållits med 44-åringen genom åren. Han pekade på flera exempel då mannen förhörts utan närvaro av honom själv, något han bestämt hävdat inte fick ske. Med detta ville han visa på att mannen på grund av det saknade förtroende för polisen.

Pappans rörande ord

Pappa Rune Lindström hördes i rätten och han beskrev känslorna kring sin dotters försvinnande och död. Han beskrev hur han anat att något inte stod rätt till redan när Malin inte kommit hem på kvällen. När han sedan, några månader senare, fick beskedet att hans dotter hade hittats död sade han att det kändes som att ”någon ryckt av honom hjärtat” och att något hos honom försvann när han fick dödsbeskedet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Sara Carlzén rapporterar direkt från rättegången mot den 44-årige mannen som är misstänkt för mordet på Malin Lindström i Husum 1996. Foto: Johan Hallnäs/TT, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet