Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Per-Arne Frisk (S) ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämndens ordförande kallade asylboende ”negerby”, vilket han menar är ett uttryck som ryckts ur sitt sammanhang.

– Vi behöver integrera våra nya svenskar i hela Timrå. Därför är Bergeforsen också en viktig boendeplats för våra nya svenskar. När jag skulle berätta om vad som kan ske om vi inte integrerar våra nya svenskar så fann jag inte ordet och nu har ett uttryck ryckts ur sitt sammanhang. Det är djupt beklagligt och jag ber om ursäkt för mitt uttalande, säger Per-Arne Frisk i ett pressmeddelande.

Det var under ett möte mellan landshövdingen Gunnar Holmgren och Socialnämnden i Timrå, där Per-Arne Frisk är ordförande, som Per-Erik Frisk kallade flyktingboende ”negerby”.

”Leva i öppenhet”

Per-Arne Frisk skriver i pressmeddelandet att han vurmar för människor lika värde och att alla ska leva i öppenhet.

– Vi behöver ta hem våra ensamkommande flyktingbarn så fort som möjligt så att de får ett bra mottagande och integreras i vår kommun, säger Per-Arne Frisk.

”Bra möte”

I övrigt tyckte han att det var ett bra och givande möte, trots att andra närvarande, bland annat Megan Sandberg (L), uttryckt att det var en hätsk stämning.

– Mötet med landshövdingen Gunnar Holmgren var mycket positivt och han förordade antingen ett permanent eller ett tillfälligt bygglov. Ett tillfälligt bygglov är giltigt i fem år men just nu har vi bara planer för tre år, säger Per-Arne Frisk i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kallade flyktingboende för ”negerby”

Mer i ämnet