Ny ockupation under uppsegling i Sollefteå

Publicerad

Sollefteås nystartade vårdcentral har skulder på 830 000 kronor till Region Västernorrland. Om man inte hittar en lösning riskerar företaget att läggas ner. Situationen skapar nu ilska bland befolkningen.

Skulderna som vårdkooperativet Voon dragit på sig rör bland annat röntgen och laboratorietjänster man köpt från Region Västernorrland. Regionen har meddelat att man följer regelverket och att man inte kan göra undantag för Voon.

Den nystartade vårdcentralens prekära ekonomiska situation oroar verksamhetschefen Bo Abrahamsson.

– Det är ju ytterst allvarligt om vi inte lyckas svara upp till det vårdåtagande som vi gjort mot befolkningen, säger Abrahamsson.

Rykten om ockupation

Regionens beslut att inte ge vårdkooperativet Voon anstånd med skulderna utan istället dra av skulderna från de utbetalningar som görs till vårdcentralen har retat upp många i Sollefteå.

Det ryktas till och med om en ny ockupation. Denna gång av den medlemsägda vårdcentralen.

– Jag har hört att det finns ett intresse av att visa tänderna, att visa att nu är det slutlekt med Sollefteå som område. Och då är det väl i så fall en andra ockupation som är aktuell, säger Abrahamsson.

Ger energi

Lisa Nyman, en av vårdcentralens patienter, är positiv till en ockupation och menar att den rikskända ockupationen av BB i Sollefteå gett energi och stärkt befolkningen i Sollefteå:

Patienten Lisa Nyman är positiv till ny ockupation. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet