• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Ny arbetsplan utskickad till markägarna.

Ny plan för provborrning

Publicerad

En ny arbetsplan för provborrning efter litium i Järkvissle är utskickad till markägarna. Enligt planen kan undersökningarna börja första augusti.

Gruvprojektet i Järkvissle stoppades i maj. Markägarna hade inte fått säga sitt. Prospekteringsföretaget, PLR,  tar nu omtag och har beställt en ny arbetsplan.

– Den görs på rätt sätt, säger ansvarig konsult Hans Lindberg. Den skickades i fredags till markägare som nu har tre veckor på sig att skriva under.

Om markägarna ställer sig positiva väntar olika myndighetsprövingar innan man kan börja provborra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Litium i liden

Mer i ämnet