Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är det försvunna kvinnan från Timrå som tankar bilen på bilderna från övervakningskameran på macken i Liden? I så fall är det de sista kända bilderna på kvinnan som nu varit spårlöst försvunnen sedan den 22 mars. Foto: Q-star

Övervakningsfilmen: Kan vara de sista bilderna på försvunna Timråkvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna kvinnan från Timrå skulle ha varit på jobbet i Liden klockan 12.30 förra onsdagen den 22 mars. Men hon kom aldrig dit.

45 minuter senare, vid 13.15-tiden, tankar en kvinna bilen på macken i Liden. Signalementet stämmer med den försvunna Timråkvinnan, och bilen är av samma modell och färg som hennes. Det kan vara de sista bilderna på henne – se dem här.

Kvinnan som är i 30-årsåldern lämnade hemmet i Timrå på förmiddagen den 22 mars för att åka till jobbet i Liden cirka fyra mil bort. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

Men det är klarlagt att hennes bankkort användes på bensinmacken i Liden just vid det tillfället då övervakningsbilderna togs.

Enligt Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott i Västernorrland, är det troligt att det är den fösvunna kvinnan som syns på bilderna, men det är inte 100-procentigt säkerställt.

Tre spår

Åklagare Catharina Kjelsson som är förundersökningsledare i ärendet säger att spaningsledningen ända är ganska säker på att det är den försvunna kvinnan som fångats på bild av övervakningskameran.

– Hennes man har identifierat henne. Han känner igen hennes kläder och hennes sätt att röra sig, säger hon till SVT.

Polisen utreder försvinnandet efter tre huvudspår: Att kvinnan håller sig undan frivilligt, att hon drabbats av en olycka eller att hon utsatts för ett brott.

Polisen har gjort noggranna sök i Lidenområdet med hjälp av ett flertal patruller, sökhundar, drönare och helikopter.

– Men inga spår vare sig efter kvinnan eller bilen. Det är ett mycket förbryllande försvinnande, säger Catharina Kjelsson.

Ensam i bilen

Sedan ett vittne uppgett att hon sett kvinnan tillsammans med två andra personer i en bil som liknar hennes inledde polisen i veckan en förundersökning om brott – men har hittills understrukit att det ännu så länge inte finns något som direkt tyder på att hon fallit offer för brott.

Att döma av övervakningsfilmen från macken är kvinnan på bilderna ensam i bilen.

Catharina Kjelsson vädjar nu till allmänheten om hjälp.

– Är det någon som sett något som skulle kunna sättas i samband med försvinnandet så vill vi gärna att man hör av sig till polisen på telefon 114 14, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.