Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter den senaste tidens våldsdåd i Stockholmsområdet, som kan kopplas till narkotikamarknaden i Sundsvall, har polisen förvarnat Sundsvalls sjukhus akutmottagning om ökade risk för våldsdåd. Hör kirurgen Alfred Janson Lantz i videon ovan. Foto: SVT

Polisen varnar länssjukhuset i Sundsvall – ökad risk för våldsdåd

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av den senaste tidens våldsdåd i Stockholmsområdet, som kan kopplas till narkotikahandeln i Sundsvall, har polisen förvarnat akutmottagningen på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand – något som P4 Västernorrland var först med att berätta.

– De har meddelat oss om att det finns en ökad risk för våldsdåd, säger Alfred Janson Lantz, kirurg på Sundsvalls sjukhus.

I förra veckan kunde SVT Västernorrland berätta om en polisinsats som resulterade i att ett 15-tal personer blev gripna, varav sju personer senare blev häktade. I polisinsatsen gjordes ett antal beslag bland annat narkotika, misstänkt sprängmedel och vapen, bland annat automatvapen.

Knarkkriget i Sundsvall

– Vi är väl förberedda om det skulle ske, säger Alfred Janson Lantz, kirurg på Sundsvalls sjukhus.

Hör kirurgen Alfred Janson Lantz i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet