Sedan spjuten hittades i vattnet är det oroligt vid den annars så idylliska Kornsjöstrand. Foto: Robert Kristoffersson/Stina Kristoffersson

Polisen lägger ner utredning om spjut på badplatsen i Kornsjö

Publicerad

För en vecka sedan hittade badade barn spjut i vattnet vid badplatsen i Kornsjö. Händelsen polisanmäldes – men nu läggs polisutredningen ner. Enligt polisen låg spjuten på botten och användes till fiske av ungdomar.

Det var badande barn på badplatsen som upptäckte två vassa spjut under ytan. Barnen dök ner och lyckades ta upp spjuten.

– Jag tappade hakan. Barnen brukar ju göra ”bomben” från brygga...det var ju bara tur att ingen gjort sig illa, sa Robert Kristoffersson, ordförande Kornsjö framtid till SVT tidigare.

Händelsen polisanmäldes men nu läggs utredningen ner, då polisen inte anser att det föreligger något brott. Flera personer har förhört under polisens utredning.

Stack inte upp ur vattnet – var ofarligt för badande

Det har visat sig att spjuten aldrig stack upp ur vattnet som tidigare framkommit, utan att de låg på botten och var ofarliga för badande.

”Det har framkommit att ungdomar ska ha använt dessa pinnar för fiske, det finns även vittnesuppgifter som styrker detta.  Den person som hittade pinnarna/spjuten i samband med bad dagen efter har uppgivit att pinnarna låg på botten. Det finns alltså inga uppgifter som styrker att pinnarna har stuckit upp från botten eller i övrigt något som tyder på att det funnits en avsikt att skada människor” skriver polisen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.