Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sally Nordin från Ramvik blev utsatt för den nu utredde polismannens ”välvilja och omtanke”. Men polisens internutredning ger hon inte mycket för – hör henne här. Foto: David Westling SVT / SVT arkiv

Sallys egen berättelse: ”Polismannen särade på mina ben och kysste mig på halsen”

Uppdaterad
Publicerad

Polismannen som gjort sig skyldig till upprepade fall av ”olämpligt uppträdande i tjänsten” ska aldrig ha varit våldsam eller hotfull, men passerade gränser gång på gång.

Sally Nordin från Ramvik norr om Härnösand uppskattade polismannens vänlighet till en början – innan hans engagemang övergick i uppvaktning och sexuella närmanden.

En polisman från Ångermanland har varit i blåsväder under snart 15 års tid.

Under åren har han fått fyra disciplinpåföljder för olika tjänsteförseelser. De ärendena har bland annat handlat om att han ska ha lämnat ett tjänstevapen i ett avrapporteringsrum, inte frigivit en person inom avsatt tid och haft olämplig kontakt med en kvinna. Kvinnan var i en utsatt position och polismannen ska ha haft sms-kontakt som gått utöver hans yrkesroll – och dessutom stått parkerad utanför kvinnans bostad i en civil polisbil.

Vid ett annat tillfälle ska han ha erbjudit en hotellnatt och överlämnat mobiltelefoner till en annan kvinna – som han sedan haft sms-kontakt via, som har gått att misstolka.

För SVT Nyheter Västernorrland träder nu en av kvinnorna som ska ha blivit utsatt av polisen fram och berättar sin historia.

Hör Sally Nordin berätta om sina upplevelser i videon ovan.

Fotnot: Vi har sökt polismannen utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.