Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett år efter dödsolyckan i Sörfors – över hundra personer samlades vid minnesplatsen för att tända ljus och lämna blommor. Foto: SVT/Sara Carlzén

Rättsliga efterspelet till Sörforsolyckan uppe i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen började rättegången i hovrätten i Sundsvall om efterspelet till den svåra trafikolycka i Sörfors söder om Sundsvall i maj 2020 när fyra 16-åriga pojkar miste livet.

Det har alltså gått två år, trots att målet ska vara prioriterat med tanke på de unga inblandade. Inte önskvärt, säger åklagare Karin Everitt bland annat i videon här.

Den kvinna i 20-årsåldern från Hälsingland som körde olycksbilen står åtalad bland annat för grovt vållande till annans död i fyra fall, vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik när rättegången i tingsrätten inleddes för ett år sedan.

Hon dömdes, men påföljden blev jämförelsevis mild: två månaders fängelse.

Alla parter i målet – åklagare, målsägare och den dömda kvinnan – överklagade domen. Och ska alltså Hovrätten för nedre Norrland göra sin prövning i målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet