Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionrådet Glenn Nordlund (S) om regionvalet i Västernorrland där hans parti backar och tappar fyra mandat. Foto: SVT

Regionrådet Glenn Nordlund (S) om valresultatet: ”Det har varit en tuff period”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna tappar fyra mandat i regionfullmäktige medan Sjukvårdspartiet ökar kraftigt och fördubblar sina mandat, enligt det preliminära valresultatet.

– Vi kommer att föra resonemang med de andra partierna, förutom Sverigedemokraterna. Det behövs en stabil majoritet för att möta de utmaningar som finns, säger regionrådet Glenn Nordlund (S)

– Vi är fortfarande största partiet och vi är beredd att ta ansvar.

Sjukvårdspartiet har sagt att de står längst ifrån ett samarbete med Socialdemokraterna. Men Glenn Nordlund (S) utesluter inte att det kan bli så, även om det inte är ett förstahandsval.

Val 2022

– Vi har ju varit huvudmotståndare under valrörelsen. Men jag vill inte utesluta något och vi måste hålla öppet för att hitta en majoritet som kan styra regionen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gör det bästa valresultatet i partiets historia” Hör Robert Thunfors, gruppledare för Sjukvårdspartiet om årets val. Foto: SVT

Tummar ej i Sollefteåfrågan

Sjukvårdspartiet har gått till val på att öppna akut kirurgi och ortopedi på Sollefteå sjukhus igen. Men där ser Socialdemokraterna ingen möjlighet till det.

– Där lyssnar vi på professionen som menar att det inte är rimligt. Vi ser den frågan som mer oseriös och populistisk. Där ser vi svårigheter utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv och svårigheter att bemanna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet