Oro inom restaurangbranschen efter nya åtgärder för att begränsa smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Flera av Västernorrlands krögare har fått avbokningar efter den uppåtpekande covidtrenden och de nya rekommendationerna. 

– Det är jättetråkigt, men vi är vana efter 19 månader med snabba ändringar, säger Björn Norman, hotellchef och delägare på Hotell Hallstaberget.  

Krav på vaccinpass vid tillställningar på över 100 personer infördes den första december. Den sjunde december kom det nya rekommendationer efter att antalet som testats positiva för covid-19 blivit fler. Krögare runt om i Västernorrland har märkt av en skillnad där flera privatpersoner och företag har avbokat.

– Absolut har vi märkt en skillnad, det är egentligen personer som avbokar utan anledning. De hör något i media och blir rädda, menar Björn Norman. 

Coronaviruset i Västernorrland

Efter en period med lättare restriktioner och när det gått allt mer mot det vanliga för restaurangbranschen så oroar den senaste trenden och avbokningarna krögarna att de går tillbaka mot tuffare tider med restriktioner. 

– Det finns inte så mycket att göra än att rätta sig efter regeringens beslut, men de senaste månaderna har sett ljusare ut, säger Norman.

I klippet berättar några Sundsvallskrögare om sin situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet