Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Bronett berättar om att hur säker han är på att det blir ett lyxhotell i Junsele. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Robert Bronett om hotellplanerna i Junsele: ”Vi kommer att lyckas”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en fullsatt lokal på Junsele djurpark under måndagskvällen när Robert Bronett som är en av initiativtagarna till hotellbygget berättade om hur det kom sig att det blev just Junsele.

Det strömmade in inbjudna ortsbor till lokalen björnfällan på Junsele djurpark. En av punkterna på dagordningen var Sollefteå kommun som berättade om deras roll. Bland annat om kostnaden för detaljplanen på 1,5 miljoner kronor, som krävs för att det ens ska finnas en chans till något bygge.

10 miljoner kronor

Sist upp på scenen var Robert Bronett som berättade om hur han fått sin vision av ett lyxhotell när han blickade ut över Junsele från Hamptjärnsberget. Han berättade att han själv gått in med 10 miljoner kronor i projektet.

Nytt lyxhotell i Junsele

  – Jag brinner för det här. Det är något som aldrig gjorts tidigare. Det är någonting som många säger är helt omöjligt att göra. Och jag vet att det är möjligt att göra, berättar Bronett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet