Foto: TT montage

Löfven ska ena ett (S)argat parti vid distriktskongressen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Helgens distriktskongress har många viktiga och svåra frågor att hantera.

Det är valår och socialdemokraterna i Västernorrland ska försöka enas bakom ett valprogram. Dessutom ska flera viktiga politiska poster tillsättas.

I helgen samlas socialdemokrater från hela Västernorrland till distriktskongress i Sundsvall, bland annat för att välja representanter till riksdagen och regionfullmäktige.

Här möts gräsrötter och toppolitiker. Statsminister Stefan Löfvens besök sätter extra glans på tillställningen. Som toppnamn på Västernorrlands riksdagslista är hans närvaro självklar.

Val 2018 Sundsvall

Han har en delikat uppgift; att ena distriktet efter den splittring som sjukhusfrågan med nedläggningen av BB i Sollefteå skapat. Hur Stefan Löfven ska formulera sig kring den frågan kommer sannolikt att följas med stort intresse. Hittills har han ju duckat i frågan och hänvisat till regionpolitikerna.

Han talar till distriktet efter lunch på lördagen.

Ångermanland i regiontoppen

Kongressen ska också utse nytt regionråd efter Erik Lövgren som lämnar sitt uppdrag efter mandatperiodens slut. Valberedningens två första namn på regionlistankommer båda från Ångermanland. Det är Glenn Nordlund, idag kommunalråd i Örnsköldsvik, och Sara Nylund, Härnösand.

Distriktet ska också rösta fram en ersättare till Eva Sonidsson, Kramfors, som i år lämnar både riksdagen och distriktsordförandeuppdraget. På den sistnämnda posten tar Bodil Hansson, Sundsvall, över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sundsvall

Mer i ämnet