Sarah flydde Afghanistan som 15-åring, bortgift i ett våldsamt förhållande. Efter studier i Kramfors studerar och arbetar hon nu i Stockholm. Tankarna på släkten hemma i Afghanistan är ständigt närvarande. Bilden till höger är en arkivbild, och visar inte Sarahs släktingar. Foto: SVT

Sarah från Kramfors: ”Jag har hela min by kvar i Afghanistan”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah flydde från Afghanistan som 15-åring, från ett våldsamt äktenskap, bort från hot. Hon hamnade i Kramfors där hon tog studenten i våras. Nu bor hon i Stockholm och tankarna går varje dag till den stora släkten i Afghanistan.

Sarah tänker mycket på det som händer befolkningen i hemlandet nu när talibanerna tar över. Främst är hon orolig för flickorna och kvinnorna.

– Man vet att det är dom som blir mest drabbade av talibanernas ideologi, säger hon.

Se Sarah berätta om känslorna i videon ovan.

Sarah oroas mycket för alla hon känner som är kvar i hembyn i Afghanistan, och mest för landets tjejer och kvinnor. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.