Satsning på norra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

En kraftfull utbyggnad av 4G under det senaste året har fört upp Västernorrland i topp, visar en undersökning av Bredbandskollen.

– Operatörerna har storsatsat på 4G i norra Sverige, säger Richard Dahlstrand som är projektledare på Bredbandskollen.

Enligt rapporten har hastigheterna under det senast året ökat ordentligt, men det finns fortfarande vita fläckar, säger Richard Dahlstrand.

Vad är Bredbandskollen?

Bredbandskollen är ett konsumentverktyg som hjälper bredbandskunder att utvärdera sin bredbandsuppkoppling. Med hjälp av verktyget kan konsumenten få ett mätvärde och en rekommendation hur väl detta mätvärde stämmer överens med den förväntade kapaciteten på Internetanslutningen.

Vem står bakom Bredbandskollen?

Bakom Bredbandskollen står IIS (Internetstiftelsen i Sverige), en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av Internet i Sverige.

Hur finansieras Bredbandskollen?

IIS (Internetstiftelsen i Sverige) är en oberoende allmännyttig organisation som står på två ben; domännamnsverksamhet och Internetutveckling. Överskottet från registreringen av domännamn finansierar projekt som bidrar till Internets utveckling i Sverige, däribland Bredbandskollen.

Källa: https://www.bredbandskollen.se/

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Mer i ämnet