Sven-Erik Ragnarsson och Peter Westerlund lämnar Sverigedemokraterna. Foto: SVT

SD-avhoppare: ”Flera är på väg att lämna partiet”

Uppdaterad
Publicerad

Fler avhopp är att vänta inom Sverigedemokraterna. Det säger Sven-Erik Ragnarsson och Peter Westerlund som tidigare i veckan hoppade av från Sverigedemokraterna i Västernorrland.

Kritiken mot Sverigedemokraterna i länet riktar sig mot distriktet och distriktsstyrelsen, och har främst hörts från Sollefteå, Ånge och Örnsköldsvik.

Politiska vildar

Tidigare i veckan förklarade Sven-Erik Ragnarsson och Peter Westerlind i Sollefteå att de fått nog. Idag kom beskedet att Sverigedemokraternas starke man i Ånge, Stig Malmberg också väljer att kliva av.

SD Västernorrland

Samtliga behåller dock sina uppdrag i kommun och region som politiska vildar.

Fler avhopp

Fler avhopp är dessutom på gång.

– Jag vill inte nämna några namn men jag vet att ytterligare minst en tung politiker överväger att hoppa av, säger Sven-Erik Ragnarsson.

”Inte välkommen”

Själv skulle han ha representerat SD i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd idag men valde att stanna hemma.

– Jag kände mig inte välkommen, säger han.

Ragnarsson lutar åt att stödja Kristdemokraterna i regionpolitiken. För honom har sjukvårdsfrågor som rör Ådalen (läs Sollefteå sjukhus) varit viktiga och på den punkten anser han att Sverigedemokraterna har svikit.

I klippet berättar Peter Westerlund om mötet med distriktsordförande Johnny Skalin (SD) som gjorde att han bestämde sig för att hoppa av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD Västernorrland

Mer i ämnet