Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sverigedemokraternas Stig Malmberg berätta om partiets uppmärksammade valkampanj i videon. Foto: Ylva Holmgren/SVT

SD i Ånge erbjuder unga bränsle i utbyte mot valreklam på A-traktorer

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Ånge erbjuder A-traktorförare bensin eller diesel för 200 kronor – i utbyte mot att de sätter upp partiets logga på sina bilar, något som P4 Västernorrland var först att berätta.

– Jag har väl egna pengar att tanka för, säger 17-åriga Markus Berkestedt som inte skulle sätta SD:s logga på bilen.

Med en vecka kvar till valet slåss partierna om väljarnas uppmärksamhet.

I Ånge har Sverigedemokraterna valt ett nytt sätt för att nå ut. De har vänt sig till ungdomarna som kör runt i A-traktorer och erbjudit dem gratis drivmedel till ett värde av 200 kronor, mot att de rullar runt med reklam på sina bilar.

Valet 2022 Västernorrland

– Vi tyckte inte om att sätta upp reklamskyltar, de sitter på ett ställe och så blir de nersparkade eller liknande och så måste vi sätta upp dem igen. Då började vi tänka och fundera på om det finns något annat alternativ, säger Stig Malmberg, ordförande för Sverigedemokraterna i Ånge.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Mestadels positivt, sen har det kommit någon som säger att vi köper röster men det har varit lätt att avfärda eftersom de inte är röstberättigade.

Hur mycket har det här kostat er?

– Någonstans mellan 10 000 och 20 000 kronor och det är vad vi har räknat med i reklampengar. Annars hade vi lagt det på annan reklam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet