Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lena Carlsson, sjukhusdirektör Foto: Region Västernorrland

Sjukhusdirektören: ”Det har varit en tuff sommar”

Uppdaterad
Publicerad

Sjukhusdirektör Lena Carlsson har fått signaler om att det varit en tuff sommar men samtidigt framhåller hon ett gott samarbete mellan klinikerna och att det fungerat bra ur patientsäkerhetssynpunkt.

När vi kontaktar Lena Carlsson vill hon först avvakta med att uttala sig eftersom ledningen inte summerat och analyserat sommaren än. Men hon återkommer senare för att ge en första syn på saken.

– Det är klart att det är bekymmersamt om man till och med överväger att sluta.

Fungerat för patienterna

Samtidigt är hon noga med att påpeka att det fungerat väl för patienterna.

– Vårdplatsstyrelsen som sköter det här är väldigt nöjd med att man haft ett gott samarbete mellan klinikerna och vårdavdelningskretsarna och att det fungerat ur patientsäkerhetssynpunkt. Det är de uppgifter jag fått och det litar jag på.

Vill analysera mer

Ur personalsynpunkt då, hur bekymrad är du när du får de här signalerna?

–  Vi är oerhört tacksamma för det arbete som våra medarbetare lägger ner, men det är klart att det är bekymmersamt. Jag kan inte säga mer idag för vi behöver summera sommaren och få en helhetsbild och det kommer vi att göra i slutet på augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

sjukvårdssommar i Västernorrland

Mer i ämnet