Skandalhusen rustas upp

Uppdaterad
Publicerad

Nu vill ett företag rusta upp skandalhusen i Holm för att använda som asylboende men grannarna är oroliga.

På fredagen var Migrationsverket på besök för att inspektera om lägenheterna godkänns för att få ta emot flyktingar. Om allt går som det ska så kan de första flyktingarna flytta hit senare under hösten. I Holm bor 100 personer, antalet flyktingar som företaget Aros Energideklarationer vill kunna ta emot här, är 156. Och grannarna är oroade över siffran.

– Hur än det blir så blir det ett problem rent praktiskt sett att integrera så många som kommer att bo här. Då är ju risken att det blir en segregation i stället, en vi och dem känsla, och det är inte bra det heller, säger Benny Östlund.

Skandalhusen i Holm

Men det kanske största orosmolnet är ryktena om att Johan Stendahl som var i centrum för några år sen har ett finger med i spelet om bostäderna. Den gången var samma fastigheter så dåligt skötta att hyresgästföreningen krävde tvångsförvaltning.

Det finns kopplingar mellan företaget Aros Energideklarationer och Johan Stendahl, bland annat har han själv påstått sig vara kontaktperson för företaget. Men styrelseordförande i Västeråsföretaget avvisar bestämt att han är inblandad.

– Stendahl har inget samröre med fastigheterna och kommer inte att ha det heller, säger Michael Sterner på Aros Energideklarationer

Företaget känner dock till skandalerna som varit.

– Just därför är vi angelägna om att renovera detta till en verkligt bra standard. Och då krävs det ju ganska omfattande arbete och det har vi gjort och kommer att fortsätta med, säger Michael Sterner.

Mittnytt har sökt Johan Stendahl under lördagen men inte lyckats nå honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet