Ex-vd:n i Sundsvalls kommunala bolag Skifs dömdes för mutbrott, men han förväntas överklaga och nu väntar bolagsstyrelsen med sina skadeståndskrav mot honom tills dess att brottmålsprocessen är över. Foto: SVT

Skifuhärvan i Sundsvall: Styrelsen avvaktar med skadeståndskrav mot ex-vd:n

Publicerad

Den förre vd:n för kommunala bolaget Skifu i Sundsvall, Peter Clemin, dömdes till fängelse för mutbrott – men väntas överklaga domen.

Därför väljer nu Skifus styrelse att avvakta med att inleda en civilrättslig process om skadestånd mot ex-vd:n tills efter ett eventuellt hovrättsavgörande.

Skadeståndskraven mot ex-vd:n skulle i så fall grunda sig på den ekonomiska skada som man anser att den förre vd:n orsakat bolaget genom sina beslut.

− Vi vill förvalta skattebetalarnas pengar på klokast möjliga sätt, säger Skifus styrelseordförande Johan Nikula (S) bland annat i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

Mer i ämnet