Foto: Claudio Bresciani/TT

Landstinget säger ja till ny vårdcentral i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bara avtalet som ska skrivas för att Vårdcentral Sollefteå Centrum kan öppnas. Vård och omsorg i Norrland har fått in närmare 90 ansökningar från vårdpersonal som vill arbeta på den nya hälsocentralen.

Landstinget i Västernorrland har nu beslutat, genom enheten Fritt vårdval,  att godkänna ansökan från Vård och omsorg i Norrland (VOON) att om att öppna en ny vårdcentral vid Järnvägsgatan i centrala Sollefteå.

– Nu kan vi sätta fart på de praktiska förberedelserna och vi ska vara klara med rekryteringen av cirka 20 läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal redan före månadsskiftet, säger Stefan Kanerva, ordförande i VOON i ett pressmeddelande.

Vårdkooperativet Voon

Många som vill jobba

Nära på 90 läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal har anmält intresse för att få jobba på vårdcentralen. En del av personalen har tagit en paus från vården men vill nu arbeta inom vården igen.

– Vi är överväldiga av det stöd som vi har fått, både från företag och privatpersoner, säger Stefan Kanerva.

Öppnas senare än planerat

Efter att det har dröjt för Landstinget att säga vilka kompletteringar de vill ha till VOON:s ansökan har de varit tvungen att flytta fram öppningsdatumet för vårdcentralen, menar Stefan Kanerva.

– Vi kommer inte att kunna öppna den 4 september som vi tidigare planerat.

Om allt går som de ska siktar de på att vara fullt rustade med utrustning och personal så att de ska kunna ta emot patienter i november.

Vill ta över sjukhuset

VOON ser vårdcentralen som en början men vill fortfarande ta över sjukhuset.

– När det gäller vårdcentralen har vi på mindre än ett år gått från idé till förverkligande. Med det i ryggen siktar nu på nästa steg – att ta över Sollefteå sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet