Skyttishallen i Örnsköldsvik är en av de kommunala idrottsanläggningar som hålls stängd från och med lördag – av säkerhetsskäl. Foto: svt

Snömängder stänger idrottshallar i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Förväntade stora snömängder gör att Örnsköldsvik beslutat stänga idrottshallar i kommunen. Till att börja med stängs Skyttishallen och Modohallen redan under lördagen dagen efter planeras stopp för aktiviteter i fotbollshallen i Övik.  

Även Skyttis innebandyhall kan komma att stängas, men det blir beslutas under lördagen.  Enligt väderprognosen väntas stora snömängder från söndag och dagarna framåt,  samtidigt som det ser ut att bli töväder.

Enligt kommunens hemsida är stängningarna tillfälliga och man beräknar kunna öppna igen i mitten av kommande vecka och de idrottsföreningar som berörs ska informeras via fritidsförvaltningen.

Den pågående innebandyturneringen ”Paradiscupen” ska kunna slutföras, men matcherna flyttas till andra hallar.

Kommunen kommer efter helgen börja arbetet med att få ner snömassorna från taken på hallarna.

Enligt Sune Westberg, kultur- och fritidschef, vill man undvika att någon av hallarna råkar ut för samma katastrof som när Tarfalahallen i Kiruna i mars 2020 brakade ihop – se klippet nedan.

Även Nordichallen i Sundsvall har uppvisat brister i hallkonstruktionen och under ett års tid hölls anläggningen stängd -av säkerhetsskäl.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.