Sollefteå begränsar nästan alla kommunala verksamheter

Uppdaterad
Publicerad

I coronans och de nya restriktionernas spår märks Sollefteå kommun som efter ett långt möte igår beslutat att begränsa i stort sett samtliga kommunala verksamheter. Men det gäller fysiska besök – digitalt ska allt vara som vanligt.

Vi besöker Aquarena i Sollefteå. Lokalerna gapar tomma och överallt hänger skyltar som informerar om de nya rutinerna.

– Vi stänger för alla fysiska möten förutom viss skolverksamhet och simklubben för de som är födda före 05 och senare, säger Bengt Åkerlind

Coronaviruset i Västernorrland

fritids- och kulturchef i Sollefteå kommun.

Det här gäller många av Sollefteås kommunala anläggningar. Men behöver du ett bygglov går det bra. Se i klippet hur det ska gå till.

Så påverkas kommunala verksamheter i Sollefteå

  • Biblioteken har enbart öppet för inlämning och utlåning av böcker enligt särskilt rutin.
  • Aquarena stängs från och med 17/11, har öppet för viss skol- och föreningsverksamhet. Verksamheten på övriga kommunala gym stängs.
  • Bassängerna i Ramsele och Näsåker stänger för utomstående besök, men hålls öppna för viss skol- och föreningsverksamhet.
  • Apotekshuset – konst och kultur stängs för fysiska besök.
  • Samtliga fritidsgårdar stänger och Kulturskolans gruppundervisning ställs in.
  • Samtliga idrottshallar inklusive curlinghall och ishallar stängs för besök från allmänheten. Är öppna för viss skol- och föreningsverksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet