VD:n för Clarion collection Hotell i Sundsvall, Nadja Gardelius säger att omsättningen minskat med 70-80 procent. Foto: Privat/SVT

Stordalens hotell i Sundsvall varslar personal

Uppdaterad
Publicerad

Hotelljätten Nordic Choices hotell i Sundsvall, Quality Hotell och Clarion Collection Hotell meddelar att de kommer varsla en del av sin personal.

– Vi har fått göra varsel på en stor del av personalen, säger Nadja Gardelius, vd för Clarion Collection Hotell Grand.

Nordic Choises ägare Petter Stordalen har tidigare sagt till Dagens industri att cirka 4500 av företagets anställda i Sverige kommer att varslas. I Sundsvall drabbas hotellen Quality Hotell och Clarion Collection Hotell. Men exakt hur många från hotellen som blir varslade är inte klart, bara att det ska handla om en stor del.

Minskad omsättning

– Vi har fått göra varsel på en stor del av personalen. Det här är en drastisk situation för oss, omsättningen har gått ned med 70-80 procent, säger Nadja Gardelius.

Coronaviruset i Västernorrland

Även på Quality Hotell i Sundsvall varslar man personal som följd av den minskade omsättningen.

– Vi har fått göra ett brett varsel. Våren såg bra ut fram tills den 11 mars då mötesförbudet infördes. Som ett hotell som har som målsättning att vara en plats för möten, konferenser och nöje blir det kärvt när möjligheter till möten begränsas, säger Ralph Lindberg, vd för Quality Hotell i Sundsvall.

Hoppas kunna återanställa

Några planer på att stänga verksamheterna finns i nuläget inte,

– Planen är att vi ska fortsätta ha öppet. Utöver varsel blir många av våra anställda permitterade och vi hoppas att kunna återanställa dem igen när det börjar vända igen, säger Nadja Gardelius. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet