Daniel Voxlin pustar ut mellan manusförfattandet. Radiosketcher är det senaste projektet Foto: SVT Ylva Holmgren

Avdelning 44-skaparna klara för radiosketcher och långfilm

Publicerad

Från teater till satirisk serie på Youtube och nu sketcher i radion. Manusförfattaren Daniel Voxlin stannar inte upp för att lukta på blommorna. – Jag tänker att jag kan vila sedan när det är klart, säger han.

Teater Vanheden började som en amatörteatergrupp som ville hitta ett sätt att underhålla folk under pandemin. Först med mockumentären avdelning 44, om livet i kommunhuset i Sundsvall. Nu blir det sketcher i radio Västernorrland med start till sommaren.

 – Radiomediet blir nytt för alla karaktärer. På film kan man ju göra mimik med kroppen så att det blir kul men det här blir ju noga med hur man uttrycker sig, det blir ju på ett annat sätt. Att hitta kärnan i humorn snabbt, säger Daniel Voxlin som skriver manus.

Sketcherna i radion kommer att bli fyra minuter långa och köras tre gånger i veckan under sommaren.

Långfilm och pjäs

Ett annat projekt som är på gång för Teater Vanheden är en långfilm. Med bidrag från film Västernorrland kommer Daniel Voxlin och hans ensemble att spela in en film som har premiär till hösten. En produktion som görs parallellt med radion och en pjäs som förhoppningsvis också har premiär till hösten.

Hör Daniel berätta om Teater Vanhedens planer och om handlingen i den nya pjäsen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.