Ingen publik – men tävlingar som vanligt på travbanorna runtom i landet. Nu märks även ett ökat spelande de senaste veckorna, i spåren på pandemin. Foto: Pierre Ragnehag, SVT

”Trycket har ökat” – mer spelande en coronaeffekt för travet

Publicerad

Ishockeyn valde att avbryta, fotbollssäsongen har flyttats fram rejält. Teatrar är stängda och scener står tomma. Men inom ett område travar det på som vanligt – nu är de svenska travbanorna de enda i Europa som fortfarande är igång.

Onsdag kväll och tävlingar på Bergsåker. Precis som det brukar vara, förutom att publiken får hålla sig hemma så här i Coronatider. Men samtidigt har travintresset ökat de senaste veckorna.

– Ja, det har blivit ett större tryck. Travet är ju en av få sporter som håller igång just nu, säger Thomas Almqvist, sportchef på Bergsåkerstravet.

Även om banorna i våra grannländer och i resten av Europa stängts ner, tror inte Almqvist på ett förbud även här i Sverige. Hör om travsporten i coronatider i vår intervju med Bergsåkers sportchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet