– Den stora utmaningen är bristen på personal och skyddsutrustning, säger Anna Sundberg (S), ordförande omsorgsnämnden i Örnsköldsvik. Foto: Henrik Montgomery TT / SVT

Tre covid-sjuka inom äldreomsorgen i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har insjuknat i covid-19 inom Örnsköldsviks kommunala äldreomsorg. Dessutom finns flera som misstänks vara smittade. Det uppger Anna Sundberg (S), ordförande i omsorgsnämnden.

De tre som har insjuknat behöver inte intensivvård utan får vård i sina hem.

– Det är allvarligt men vi kan hantera det. För oss är bristen på personal och skyddsutrustning som är den stora utmaningen, säger Anna Sundberg (S), ordförande i omsorgsnämnden i Örnsköldsviks kommun.

Coronapandemin

Precis som på andra håll är det också i Örnsköldsvik, akut brist på skyddsutrustning som handskar, visir och skyddsrockar i äldreomsorgen.

Dessutom är 400 personer som arbetar inom omsorgen sjukskrivna just nu.

– Det är ingen som är bekräftat sjuk i covid 19 av vår personal, säger Anna Sundberg.

Utrustning för en vecka

Hon berättar också att det är hård konkurrens om skyddsutrustning just nu.

– Vi söker med ljus och lykta efter skyddsutrustning...kontaktar andra företag och sonderar marknaden. Vi klarar oss ungefär en vecka med det vi har just nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet