Tre män är anhållna och misstänks nu för mordförsök på en person i Älandsbro. Foto: SVT

Anhållna misstänkta för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot söndag larmades polisen om en misshandel i Älandsbro norr om Härnösand. En stund senare kunde tre män gripas, och de är nu anhållna misstänkta för försök till mord.

Vid 01:30 natten mot söndag larmade en person polisen om att en man blivit misshandlad och blöder kraftigt på en adress i Älandsbro. Enligt uppgiftslämnaren ska flera personer sprungit från adressen.

– När första polispatrullen tar sig in i lägenheten tillsammans med ambulanspersonal så anträffas en man i 40-års åldern som blöder kraftigt från en skärskada i ena handen/armen. Mannen har även blivit misshandlad på annat sätt, säger polisens presstalesperson Börje Öhman.

Tortyrmisshandel i Älandsbro

Anhölls under söndagen

Lite senare greps tre män mellan 25 och 35 år i närheten av brottsplatsen. Samtliga var påverkade och två av dem kunde direkt föras till arresten medan den tredje var så pass påverkad att han först fördes till sjukhus för kontroll. Den mannen kunde flyttas till arresten under söndagsförmiddagen.

– Männen har under dagen förhörts och de är efter förhör anhållna av jouråklagare. Männen är delgivna misstanke om försök till mord men brottsrubriceringen kan komma att ändras beroende på utredningsresultatet, säger Börje Öhman.

Samtliga i trion som nu är anhållna har en historia av polisingripanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tortyrmisshandel i Älandsbro

Mer i ämnet